Subnavigatie

Grote slag in onderhoud bluswaternet

10 oktober 2023 Delamine Nobian Delesto Stork Teijin Aramid

Een aanvankelijke kleine reparatie leidde tot meer onderhoud aan het bluswaternet en ondergrondse afsluiters.

“We hebben hiermee een grote slag geslagen in het onderhoud aan het bluswaternet op de site”, aldus Wouter Landlust, Production Lead bij Delesto en beheerder van het net op de site. Die verantwoordelijkheid loopt tot de fabrieksgrenzen, want daarna is het desbetreffende bedrijf zelf verantwoordelijk  Het bluswaternet is dubbel uitgevoerd, zodat er altijd bluswater overal beschikbaar is.

Veel groter
“Voor de reparatie moesten we een deel van het netwerk inblokken”, vertelt Wouter. “Daarmee kwamen we terecht op het terrein van Teijin Aramid. Zij wilden, net als Delamine, op hun eigen terrein ook onderhoud aan het bluswaternet uitvoeren. Hierdoor werd de klus veel groter, maar dankzij goed overleg en duidelijke werkafspraken verliep dat vlekkeloos.”

Goede banen
Tijdens de reparaties zorgde Falck, uit oogpunt van brandveiligheid, voor de inzet van tijdelijke blusmonitoren. Een belangrijke rol was weggelegd voor Theo de Boer, specialist voor civiel grondwerk. Wouter: "Werken in de grond is een vak apart. Je hebt te maken met kabels, leidingen en specifieke wet- en regelgeving. Theo leidde alles in goede banen en Stork voerde het werk goed uit.”

Bovengronds
Wouter: “Er is leidingwerk hersteld en er zijn in totaal zeven ondergrondse afsluiters vervangen. De bediening van de afsluiters is nu bovengronds aangebracht. Zo kunnen we zien of een afsluiter open of dicht staat en is onderhoud eenvoudiger. De aanleiding was correctief, maar we werken toe naar pro-actief onderhoud van het bluswaternet.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?