Subnavigatie

“Die tablet bewijst zich nu al in het veld …”

8 november 2023 Nobian Salt

Sinds kort beschikken medewerkers van Nobian Pekelwinning in storingsdienst over twee laptops en een tablet.

“Daarmee kunnen ze ’s nachts en ‘s weekends kleine storingen vanuit huis oplossen. Een extra reis naar Pekelwinning is dan niet nodig”, aldus Friso Kramer, digital development officer. Robert Brik, Production Lead Pekelwinning, is blij met de ontwikkeling. “Je kan bij wijze van spreken vanaf het nachtkastje een kleine storing verhelpen. Die tablet bewijst zich nu al in het veld voor reguliere werkzaamheden. Tot nu toe, we zijn nog in de testfase, bevalt het goed.”

Afgeschermd
Eerste ideeën hiervoor waren er al twee jaar geleden. Vraag was hoe je procesgegevens op een veilige manier verstuurt. Friso: “Je wilt niet dat de buitenwereld kan inbreken. Samen met Information Management, Valmet, de leverancier van het besturingssysteem, en besturingsexpert Rein Kruger vonden we een passende oplossing. Veilig en volledig afgeschermd.”

Drones
Robert ziet nog volop mogelijkheden om het werk op Pekelwinning gemakkelijker te maken. “Dat kan prima via automatisering en Industry4.0. Denk maar aan de inzet van beeldschermen. Zelf vind ik controles met drones een prachtig idee. Of een automatische niveaumeting in onze opvangbakken. Die moeten we nu ter plekke handmatig uitlezen. Veel gemakkelijker is een automatische niveaumeting die je met 4G op je telefoon kunt uitlezen. Dan hoef je niet voor elk klusje het veld in.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?