Subnavigatie

"Mooie bevestiging van vakman- en vakvrouwschap"

13 november 2023

Tot tevredenheid van Anne Arkenbout, Operations Manager van de chloorfabriek van Nobian op het Chemie Park Delfzijl, werden tijdens de recente BRZO-inspectie bij de fabriek geen bevindingen of afwijkingen vastgesteld.

“Ik ben blij met het verloop van de inspectie, maar vooral met de opmerkingen van de inspecteurs van Arbeidsinspectie, Omgevingsdienst en de Veiligheidsregio over onze deskundigheid en open houding. En natuurlijk stemt de uitkomst tot tevredenheid: geen bevindingen of overtredingen. Dat is iets om met z’n allen trots op te zijn en een mooie bevestiging van het harde werk en ons vakman- en vakvrouwschap!”

Toegankelijkheid
Focus van de inspectie lag dit jaar op de scenario’s en beheersmaatregelen rond de elektrolyse, het hart van de chloorfabriek. “De scenario’s en mitigerende maatregelen waren voldoende tot in detail uitgewerkt. Toegankelijkheid en netheid in de fabriek waren op orde, de toelichting op het gebruik van pakkingen in de installaties was goed en operators in de meetkamer gaven duidelijke uitleg op onze vragen. Er zijn geen bevindingen of afwijkingen vastgesteld”, stelde het inspectieteam tijdens de voorlopige terugkoppeling. “Het was een plezierige inspectie die in een open atmosfeer verliep.”

Het eindrapport verschijnt binnenkort op:
Groningen, Fryslân, Drenthe - BRZO+ (brzoplus.nl)

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?