Subnavigatie

Advies Stork bespaart veel werk en geld

21 november 2023 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt Stork

Onlangs hebben Stork en Nobian een nieuw ATEX-contract afgesloten.

Met het aflopen van het oude contract was er vraag naar een nieuwe up-to-date overeenkomst, waarbij goed naar de inhoud is gekeken. “Klakkeloos het oude overnemen is niet verstandig”, aldus Henk Jan Hamster, asset delivery manager bij Stork. “We hebben de afgelopen contractperiode uitvoerig geëvalueerd.”

Veel geld
Het contract is aangepast aan de huidige situatie, dus zonder de MCA-fabriek, maar met Delesto2. “Nobian vroeg om een detailinspectie voor Delesto”, aldus Leroy Meertens van de inspectie-afdeling van Stork. “We hebben de inhoud van de verschillende inspecties uitgebreid besproken en concludeerden dat een visuele inspectie voldoende was. Dat scheelde ons veel werk en Nobian veel geld.”

Transparant
In het kader van het contract werkt Stork met gecertificeerde ATEX-tablets, waarmee eventuele bevindingen direct kunnen worden ingevoerd. Henk Jan Hamster: “Dat is gemakkelijker, sneller, minder foutgevoelig én de klant kan meekijken. Het is heel transparant en genereert direct een rapport met foto’s erbij.” Deze tool is binnen Stork Delfzijl ontwikkeld en wordt steeds meer toegepast.

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?