Subnavigatie

NDO-afdeling Stork Delfzijl groeit hard

2 februari 2024 Delamine Nobian Salt Stork

Sinds een paar jaar heeft Stork op het Chemie Park Delfzijl een afdeling NDO (Niet Destructief Onderzoek).

De afdeling ging van start met één man, maar telt inmiddels al zes mensen voor deze afdeling. “En we zoeken nog meer mensen”, geeft manager NDO Sebastiaan Kolber aan. “Die kunnen we goed gebruiken.”

Röntgen
NDO is een relatief onbekende, maar wel belangrijke tak in de techniek. Sebastiaan: “Alle materialen die gebruikt worden voor het bouwen van een fabriek bijvoorbeeld, worden steekproefsgewijs getest door NDO-ers.“ De meest voorkomende werkzaamheden liggen op het gebied van röntgen, ultrasoon, drone en oppervlakte-onderzoeken.

Meer mensen
De NDO-afdeling verricht werkzaamheden voor onder andere Nobian Zout en Delamine, maar werkt ook voor de Gasunie-terminal in de Eemshaven. Om te kunnen blijven groeien zijn meer mensen nodig, maar die zijn moeilijk te vinden.” Sebastiaan: “Je moet een technische achtergrond hebben of affiniteit met techniek. Je wordt gedurende anderhalf jaar intern bij Stork bijgeschoold, waarna je zelfstandig aan het werk kunt.”

Veelzijdig
Het werk is heel veelzijdig en je werk voor verschillende klanten. “Daarnaast is het heel leuk om samen met een collega te zorgen dat de klant een kwalitatief goed afgerond product of project krijgt. Doordat we hier midden op het Chemie Park zitten, hebben we snelle reactietijden. Dat is voor klanten erg prettig.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?