Subnavigatie

Stork spoort persluchtlekkages ultrasoon op

7 maart 2024 Stork

Zelfs tijdens piekuren in de productie kan de hele installatie worden geïnspecteerd.

Het opsporen van lekkages aan het persluchtsysteem is doorgaans een omvangrijke en kostbare klus, vanwege het bouwen van steigers en leidingen op moeilijk bereikbare plaatsen. Een doorlooptijd van enkele weken is geen uitzondering. Met behulp van specialistische apparatuur spoort Stork lekkages in een paar uur op. ”We kunnen een lek op afstand zien zonder verstoring van het productieproces”, aldus Jan Willem Bruins, hoofduitvoerder Valve services bij Stork.

Afstand
Stork zet hiervoor een akoestische camera in die speciaal is ontworpen om perslucht van afstand te detecteren. “Ideaal in industriële omgevingen met veel lawaai. De beelden zijn meteen digitaal beschikbaar voor een gedetailleerde rapportage. De klant heeft ook meteen een goed beeld van de lekkage en kan op basis daarvan een weloverwogen besluit nemen”, legt Arno Oldenburger, monteur van Stork, uit.

Wolkjes
De camera werkt met ultrasoon geluid. Als de camera een lek detecteert, wordt dat door middel van wolkjes met kleuren heel duidelijk zichtbaar. De camera kan tot wel vijftig meter afstand lekkages detecteren. Harde achtergrondgeluiden kunnen worden weggefilterd. Zelfs tijdens piekuren in de productie kan de hele installatie worden geïnspecteerd. “Het is belangrijk te weten of het systeem in je fabriek nog goed luchtdicht is”, zegt Jan Willem. “Hierdoor bespaar je op de energierekening.”


Als u meer wilt weten over deze methode van lekdetectie of een gratis demonstratie wilt, kunt u contact opnemen met Jan Willem Bruins: 06 12 98 14 04.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?