Subnavigatie

Nobian steunt Vereniging voor Dorpsbelangen ’t Zandt

2 april 2024 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Rein Kruger, werkzaam bij Nobian Zout en actief in Dorpsbelangen ‘t Zandt, deed recent met succes een aanvraag in het kader van het Further Together-programma van Nobian.

“Mooi dat een werkgever die mogelijkheid biedt. En wij kunnen de bijdrage van Nobian goed gebruiken.” Als penningmeester weet Rein als geen ander hoe lastig het is om de eindjes aan elkaar te knopen. “We hebben onze reguliere activiteiten, maar ook meer eenmalige acties, zoals het plaatsen van toestellen in de speeltuin of het aanleggen van natuur en bloemperken in en om het dorp.” 

Feeling
De bijdrage van Nobian is bedoeld voor de enthousiaste kidswerkgroep, die in relatief korte tijd het nodige op poten zette. De activiteiten lopen uiteen van een kinderdisco, de jaarlijkse speelweek, een springkussenfestival, carnaval, knutselmiddagen, een Halloweentocht, activiteiten rond Pasen en Kerst tot en met Sinterklaas en een Scrooge-wandeltocht. “Gelukkig heeft onze dorpsgemeenschap niet alleen een aantal actieve mensen, maar zij hebben ook feeling met de kinderen.”

Techneut
Zelf kreeg Rein die gemeenschapszin van huis uit mee. “Het werd als het ware met de paplepel ingegoten. Ik nam deel aan sport, was bij de brandweer, actief in het jeugdwerk en doe al sinds jaar en dag de ledenadministratie voor de kerk. In december ’22 ben ik gevraagd om de rol als penningmeester van Dorpsbelangen op me te nemen. Ik kon direct beginnen met het maken van een uitgebreid financieel jaarverslag. Dat was wel even wennen voor een techneut. Gelukkig gaat me dat steeds gemakkelijker af en vind ik het steeds leuker.”

 

Wat is ‘Further Together’?
Een programma, waarmee Nobian haar betrokkenheid wil tonen in gemeenschappen waar medewerkers actief zijn. Het bedrijf doet dat door initiatieven en voorstellen van medewerkers financieel te steunen. Nobian wil zo een betekenisvolle bijdrage leveren aan lokale gemeenschappen waar ofwel locaties zijn gevestigd of waar medewerkers wonen en actief zijn. Voorstellen van medewerkers moeten bijdragen aan duurzaamheid, onderwijs of de sociale cohesie in hun omgeving.

Dorpsvereniging ’t Zandt
De vereniging maakt zich sterk voor de belangen van de bewoners van 't Zandt. Samen zorgen ze voor een goede leefbaarheid. Diverse werkgroepen organiseren tal van activiteiten, zoals het Nieuwjaarsconcert, een Wintertocht langs kunst en cultuur en met muziek, het Hartjesfestival om iemand een hart onder de riem te steken, een museumdorpentour, het planten van bomen en struiken, het Zandster festival tot en met actieve deelname aan een onderzoek naar de streektaal. Zie: https://tzaandt.nl/

 

Op de foto:
Bestuursleden van de vereniging voor Dorpsbelangen ’t Zandt met v.l.n.r. Geesje Reurich, Rein Kruger, Jan Nieuwenhuis, Ina Boer en Edin.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?