Subnavigatie

Bilfinger rondt overname Stork succesvol af

17 april 2024 Stork

Industrieel dienstverlener Bilfinger heeft zijn marktpositie in Europa verder uitgebouwd met de overname van Stork.

Met ingang van april zijn deze onderdelen van Fluor’s Europese industriële dienstverlening succesvol overgenomen. Europese autoriteiten hebben de transactie goedgekeurd en sociale partners in Nederland hebben een positief advies gegeven.

Nummer 1
De transactie omvat de bedrijfsonderdelen van Stork in Nederland, waaronder Chemie Park Delfzijl, België en Duitsland, met in totaal ruim 2.700 medewerkers en een omzet van circa € 530 miljoen. “We zijn blij onze nieuwe collega’s te mogen verwelkomen. Deze transactie brengt ons een stap dichter bij ons doel om nummer 1 te worden op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid voor onze klanten”, zegt Thomas Schulz, Group CEO van Bilfinger.

Volledig scala
De strategie van Bilfinger is om zijn kernactiviteiten te versterken in een markt waar de Groep al goed gepositioneerd is. De transactie breidt vooral het aanbod uit op het gebied van onderhoud, automatisering en mechanische diensten. Door deze diensten te integreren in het bestaande aanbod van Bilfinger, zullen klanten toegang hebben tot het volledige scala aan oplossingen om de efficiëntie en duurzaamheid te verhogen vanuit één enkele bron. Hierdoor kan Bilfinger het aantal interfaces voor klanten verminderen.

Europese traditie
Met de overname telt de Bilfinger Groep ruim 5.000 medewerkers in Nederland en België. Ze helpen klanten in de procesindustrie om hun efficiëntie- en duurzaamheidsnormen te verbeteren. Stork zal binnen een jaar volledig geïntegreerd zijn in de Bilfinger Groep. Dit wordt verzekerd door de sterke Europese traditie van beide bedrijven, hun uitstekende reputatie in de markt en hun hoge normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en integriteit.

 

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?