Subnavigatie

Voertuigcontroles Security geïntensiveerd

1 mei 2024

Wie het Chemie Park Delfzijl op of af wil met de auto, vrachtwagen of bus, moet er rekening mee houden dat hij of zij gecontroleerd kan worden door Security.

Bestuurders worden dan gevraagd om de wagen te openen, zodat Security de inhoud kan bekijken. “We doen dit naar aanleiding van enkele diefstallen van gereedschap en koper en pogingen tot inbraak”, vertelt Eric Blokhuizen, Maintenance support & Site services lead van Nobian.

5 minuten
“Op willekeurige tijdstippen checken wij voertuigen die de site verlaten of op willen”, vertelt Raymond Sweertman, Hoofdbeveiliger bij Securitas. “We doen kofferbakcontroles en kijken in laadruimtes van busjes en aanhangwagens. Zo’n controle duurt ongeveer 5 minuten, waarbij we ook altijd vastleggen om welk voertuig het gaat, hoe laat het is, welke datum en dergelijke.”

Nieuwe camera’s
De intensievere voertuigcontroles zijn onderdeel van het Site Security Plan om de beveiliging verder te verbeteren. Andere onderdelen van dit plan zijn nieuwe camera’s voor beter toezicht, een update van het toegangssysteem en verbetering van het hekwerk. Eric: “Deze zaken passen in het grotere plaatje om de algehele beveiliging van de site naar een nog hoger level te tillen.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?