Subnavigatie

Multidisciplinair team Lubrizol en Stork vindt oplossing

3 juni 2024 Lubrizol Stork

Dankzij een gezamenlijke Root Cause Analyse (RCA) werd een terugkerend probleem opgelost.

“Telkens als we merkten dat er een klep lekte, werd ie vervangen door een nieuwe. Maar die lekte na verloop van tijd ook weer. We hebben hulp gezocht bij Henk-Jan Hamster van Stork en die bracht ons in contact met zijn collega Arjan Joling. Hij heeft ons geholpen dit probleem tot op de bodem uit te zoeken en op te lossen”, laat Roy de Jonge, plant manager a.i. van Lubrizol, weten.

Multidisciplinair
Arjan Joling: “Met een multidisciplinair team met een operator, een technoloog, een TD-er (technische dienst) en ikzelf, wisten we het probleem op te lossen. Wij dachten dat de kleppen niet geschikt waren voor een bepaalde chemische stof, maar de fabrikant zei van wel. Na een aantal sessies kwamen we uiteindelijk uit bij de oplossing: kleppen van dit type moesten op iets andere wijze worden geïnstalleerd. Een simpele oplossing met direct resultaat.”

No blame
De open cultuur binnen Lubrizol droeg bij aan het boven water krijgen van het probleem. Roy: “We hebben hier een no blame cultuur. Er wordt hier niet gewezen naar iemand die een fout heeft gemaakt. We willen alleen maar verbeteren. Sinds de zomer van 2023 hebben we de meeste kleppen vervangen en correct geïnstalleerd. Sindsdien is er geen lekkage meer geweest en het is nu veiliger. We hebben geen ‘bijna-raaks’ meer gehad. Een kroon op de goede samenwerking!”

 

Op de foto een deel van het Root Cause Analyse-team; staand v.l.n.r. Wim Zandstra, HSE Specialist Lubrizol, Arjan Joling, Asset Management Technology Stork, Roy de Jonge, ad interim Plant Manager Lubrizol en gehurkt Riglend Nicastia, Maintenance Technician Lubrizol.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?