Subnavigatie

Nobian brengt energieneutraal NEC Delfzijl stap dichterbij

4 juli 2024 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

In het kader van ‘Further Together’, het programma om de leefbaarheid in de woonomgeving van medewerkers te vergroten, heeft Nobian een nieuw voorstel gehonoreerd.

Local IT Manager Luppo Bruins Slot en Harry Koolhof, Continuous Improvement & Digital Lead, hadden namens de voetbalvereniging NEC in Delfzijl een voorstel ingediend. “We willen als NEC energieneutraal worden. Met de bijdrage van Nobian worden we één van de eerste clubs in het Noorden die dit daadwerkelijk gaat bereiken. Hartstikke mooi.”

Verbindt
Toen Harry informatie over het programma voorbij zag komen, dacht hij meteen aan ‘zijn’ vereniging. “Duurzaamheid en sociale en maatschappelijke betrokkenheid. Dat is wat Nobian en NEC met elkaar verbindt. We willen meer zij dan alleen een voetbalclub en zijn ook al een tijd bezig met de verduurzaming van ons sportpark. Energie, denk aan warm water en stroom, is voor ons een grote kostenpost. We zijn al langer bezig om dat aan te pakken.”

Energieneutraal
“We hebben afgelopen jaren dankzij de nodige subsidies al veel gerealiseerd”, vult Luppo aan. “We hebben LED-verlichting, een hybride waterpomp en zo’n 120 zonnepanelen. Voor wat betreft de verlichting van voetbalvelden, kleedkamers en kantine zijn we al grotendeels energieneutraal. En dankzij collectoren en boilers wordt ons water voorverwarmd. Dat scheelt al enorm in het energieverbruik en in de kosten.” NEC deed al mee in de collectieve inkoop van energie.

Stukje
De vereniging, die zo’n 600 leden telt en ook meer wil zijn dan alleen een voetbalclub, wil nu voor het laatste ontbrekende stukje nog 30 zonnepanelen aanschaffen. “Daarmee kunnen wij voorzien in het resterende energieverbruik van de lichtinstallaties. Dan zijn wij een energie-neutrale voetbalclub!”, aldus Harry. “We kwamen van 40.000 kwh en gaan naar nul. Hoe duurzaam wil je het hebben.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?