Subnavigatie

Stork Europa overgenomen door Bilfinger

10 juli 2024 Stork

Uiteraard horen Stork unit Eemsmond en Stork op het Chemie Park Delfzijl hier ook bij.

“In april 2025 zijn we als Stork volledig geïntegreerd in Bilfinger”, zegt regiodirecteur Noord Harnold Braam. “We hebben als Stork een lange historie in Nederland, maar we blijven doen wat we nu doen. Bilfinger was de enige die achter de visie en strategie van Stork stond. Daarnaast is het een branchegenoot. Daarom past het zo goed. We werkten al regelmatig samen en zijn nu één familie geworden.”

Verschil maken
De organisatie wordt door de overname een keer zo groot. Henk-Jan Hamster, unit manager regio Eemsmond: “Hierdoor is onze capaciteit in Nederland in één klap verdubbeld. Dat gaat de komende jaren, gezien de krappe arbeidsmarkt in de industrie, zeker een verschil maken. We hebben straks engineering, isolatie, maintenance, projecten, turn arounds, steigerbouw en painting onder één dak. Wie kan dat nog meer zeggen?”

Kracht
“Het is nog niet bekend hoe de organisatie er exact uit komt te zien”, zo vervolgt Henk-Jan. “Maar we blijven doen wat we al deden. We zitten dichtbij de klanten, hebben veel locatie– en klantkennis en zijn flexibel waar nodig. Onze klanten hebben een vast aanspreekpunt en die samenwerking blijft onveranderd.”

Flexibeler
Langdurig partnership, efficiency behalen voor klanten en een duurzame manier van werken blijft de inzet. Harnold Braam haakt daarop in: “Nogmaals, door de capaciteitsvergroting zijn we nu nog flexibeler. De klanten gaan de positieve uitwerking van deze overname merken.”

Bilfinger
De oorsprong van Bilfinger in Nederland lag in steigerbouw en isolatie. Dit groeide later uit naar een totaaloplossing in Isolatie, Access Solutions en Painting (ISP) en engineering. Met de overname van Stork haalt men nu ook maintenance binnenboord.
Met ruim 4600 werknemers in ons land biedt Bilfinger volop doorgroeimogelijkheden.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?