Subnavigatie

Klein alarm Delamine (30/08)

30 augustus 2016

Dinsdagavond 30 augustus werd om 18.06 uur intern alarm (effecten blijven binnen afdeling of fabriek) gegeven bij Delamine. Om 18.15 uur werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park) 

Bij het vullen van een opslagtank voor EDA (ethyleendiamine – productsoort van Delamine) kwam product naar buiten, doordat de niveau-aanduiding van de tank niet functioneerde. De bedrijfsbrandweer zette aan twee zijden een waterkanon op om de uitstroom te bestrijden. Productie was ondertussen gestopt met het laden van de tank en pompte de inhoud over naar een andere tank. Hierdoor was de situatie vrij snel onder controle. Nadat bij metingen geen EDA meer werd vastgesteld, kon om 18.40 uur einde alarm worden gegeven.

De Officier van Dienst van de overheidsbrandweer is ter plaatste geweest.  

Het incident is gemeld bij de Omgevingsdient.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?