Subnavigatie

Klein alarm Delamine (22/09)

23 september 2016

Donderdagmiddag 22 september werd om 15.15 uur klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park) gegeven bij Delamine. Er was sprake van een lekkage aan een leiding, waardoor ammoniak vrijkwam.

Productie blokte de leiding in, zodat de toevoer van ammoniak werd gestopt. De bedrijfsbrandweer zette een blusmonitor bij om de emissie te neutraliseren. Drie medewerkers van een buitenfirma kwamen met ammoniak in aanraking. Zij zijn onder de douche gezet en zijn naderhand met de ambulance naar het UMCG gebracht. Na controle mochten zij alle drie weer naar huis.

Om 15.50 uur werd einde alarm gegeven.

De Officier van Dienst van de overheidsbrandweer is ter plaatste geweest.

Het incident is gemeld bij de Omgevingsdienst.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?