Subnavigatie

Midden alarm chloorfabriek AkzoNobel (05/09)

5 september 2016

Maandagavond 5 september werd om 20.31 uur klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park) gegeven bij de chloorfabriek van AkzoNobel. Korte tijd later werd opgeschaald naar midden alarm (effecten zijn buiten de hekken van het Chemie Park merkbaar). 

Tijdens het productieproces van chloor ontstond een lekkage aan een leiding, waardoor chloorhoudend condensaat vrijkwam (bij het koelen van chloor ontstaat condensaat met kleine hoeveelheden chloor). Als gevolg van deze procesafwijking stopte de chloorfabriek automatisch de productie en ging in ‘veilige stand’. Productie en Bedrijfsbrandweer bestreden de lekkage met inzet van twee blusmonitoren.

De opgeroepen overheidsbrandweer hoefde niet in te grijpen.

Nadat bij metingen niets meer werd aangetoond, kon om 22.07 uur einde alarm worden gegeven.

Het incident is gemeld bij de autoriteiten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?