Subnavigatie

Middenalarm chloorfabriek AkzoNobel 27/02

28 februari 2017

Maandagochtend 27 februari werd om 09.14 uur klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park) gegeven bij de chloorfabriek van AkzoNobel. Korte tijd later werd opgeschaald naar middenalarm (effecten zijn buiten de hekken van het Chemie Park merkbaar). 

Er was sprake van een druppelsgewijze lekkage van een sterk ruikende chemische hulpstof (tripeen) die wordt gebruikt als zogenaamd vloeistofslot (vergelijkbaar met water in een sifon van een wasbak). Als gevolg van een krachtige, zuidelijke wind leidde dit tot geuroverlast die merkbaar was buiten het Chemie Park. Volgens protocol werd de overheidsbrandweer ingeschakeld.

Bedrijfs- en overheidsbrandweer bestreden de geuroverlast met actieve kool. Om 10.50 uur kon einde alarm worden gegeven. De Dijkweg werd afgesloten voor (fiets)verkeer. Er zijn geen gewonden gevallen

Het incident is gemeld bij de autoriteiten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?