Subnavigatie

Klein alarm MCA-fabriek AkzoNobel 01/02

1 februari 2017

Woensdagmiddag 1 februari werd om 12.42 uur intern alarm (effecten blijven binnen afdeling of fabriek) gegeven bij de Monochloorazijnzuurfabriek van AkzoNobel. Enkele minuten later werd opgeschaald naar klein alarm (effecten zijn niet merkbaar buiten het Chemie Park.

Het betrof een lekkage van een koeler, waardoor een geringe hoeveelheid azijnzuur, opgelost in water, is vrijgekomen. Productie had de leiding reeds ingeblokt, zodat de toevoer stopte. Er werd een blusmonitor ingezet om de wolk te neutraliseren. De opgeroepen bedrijfsbrandweer hoefde verder niet in te grijpen. Bij metingen werden geen verhoogde concentraties vastgesteld.

Om 13.05 uur werd einde alarm gegeven.

Het incident is gemeld bij de Omgevingsdienst.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?