Subnavigatie

Klein gasalarm Teijin Aramid

14 december 2017

Woensdagochtend 13 december werd om 06.38 uur intern gasalarm (effecten blijven beperkt tot afdeling of fabriek) gegeven bij Teijin Aramid. Om 06.52 uur werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park).

Het incident betrof een lekkage van zoutzuurgas bij een breekplaat (overdrukbeveiliging) op een tankcontainer. Productie zette een blusmonitor bij en kreeg ondersteuning van de bedrijfsbrandweer met twee mobiele monitoren om de uitdamping op te vangen. Men liet de container gecontroleerd uitdampen, waarbij het zoutzuurgas met behulp van lokale afzuiging werd opgevangen.

Om 08.20 uur werd einde alarm gegeven.

Het incident is gemeld bij de autoriteiten.

Doordat de toegangspoorten tot het Chemie Park standaard worden gesloten bij een incident, ontstond een lange rij (vracht)auto’s op en bij de Oosterhorn.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?