Subnavigatie

Klein alarm MEB-fabriek AkzoNobel

16 februari 2018

Donderdagavond 15 februari werd om 23.21 uur intern alarm (effecten blijven binnen afdeling of fabriek) gegeven bij het Membraanelectrolysebedrijf van AkzoNobel. Drie minuten later werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park).

Als gevolg van een gescheurde balg ontstond een lekkage in een zoutzuurleiding. Productie blokte de leiding in, zodat de toevoer stopte, en zette enkele blusmonitoren in. De Bedrijfsbrandweer zette eveneens een blusmonitor bij en verrichtte metingen. De dampvorming nam geleidelijk af.

Om 00.39 uur werd einde alarm gegeven.

Het incident is gemeld bij de Omgevingsdienst.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?