Subnavigatie

Middel gasalarm Teijin Aramid

18 april 2018

Woensdagochtend 18 april werd om 11.03 intern gasalarm (effecten blijven beperkt tot afdeling of fabriek) gegeven bij Teijin Aramid.

Korte tijd later werd opgeschaald naar middelalarm (effecten zijn merkbaar buiten de hekken van het Chemie Park). Reden hiervoor was de wind richting de dijk. Het incident vond plaats net achter de dijk.

De lekkage is ontstaan tijdens onderhoudswerkzaamheden, waarbij een koelwaterpomp is uitgevallen. Dit leidde tot oververhitting en vervolgens het vrijkomen van ammoniak. Om de ammoniak neer te slaan, zijn waterschermen door de brandweer gebruikt. Bij de dijk zijn metingen verricht. Gedurende korte tijd hebben we hier een concentratie ammoniak gemeten. Om die reden was het fietspad even afgesloten.

Tegen 12.00 uur was alles onder controle en is ‘einde alarm’ gegeven.

Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Zoals gebruikelijk is het incident gemeld bij de autoriteiten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?