Subnavigatie

Middel gasalarm Delamine

10 oktober 2018

Woensdagochtend 10 oktober werd om 09.04 uur klein gasalarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park) gegeven bij Delamine.

Als gevolg van een lekke pakking ontsnapte ammoniak. De opgeroepen bedrijfsbrandweer zette twee waterkannonen in om de damp neer te slaan. Rond 09.30 uur werd opgeschaald naar middelalarm, omdat de ammoniak buiten het hek te ruiken (merkbaar) was. Er werden aan het buitenhek geen verhoogde waardes gemeten.
Nadat Productie de leiding inblokte, was de lekkage voorbij.
Om 09.50 uur werd teruggeschaald naar klein gasalarm, waarna om 10.05 uur einde alarm werd gegeven

Bij het incident kwam één persoon in aanraking met ammoniak. Hij werd onder de nooddouche gezet. Nadien melden zich nog enkele mensen die ammoniak hadden ingeademd. Allen zijn onderzocht en konden later weer aan het werk.

Zoals gebruikelijk is het incident gemeld bij de autoriteiten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?