Klein alarm Teijin Aramid

22 mei 2019

Dinsdagmorgen 21 mei werd om 11.46 uur intern alarm (effecten blijven binnen afdeling of fabriek) gegeven bij Teijin Aramid. Korte tijd daarop werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven beperkt tot het terrein van het Chemie Park).

Er was sprake van een lekkage van een warme, vloeibare chemische hulpstof (OPD) uit een reeds gevulde container. De bedrijfsbrandweer zette twee blusmonitoren bij. In overleg en samenwerking met in- en externe expertise werd besloten om de vloeistof middels water te laten koelen, zodat het product ging stollen. Hierna stopte de uitstroom na verloop van tijd.

Om 14.50 uur werd einde alarm gegeven.

Het incident is gemeld bij Bevoegd Gezag.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?