Subnavigatie

Klein alarm Nouryon

12 juli 2020

Zondagmorgen 12 juli werd om 04.44 uur intern alarm (effecten blijven beperkt tot de eigen fabriek of afdeling) gegeven bij de Monochloorazijnzuurfabriek van Nouryon. Om 04.53 uur werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven binnen de hekken van het Chemie Park).

Er was sprake van een lekkage aan een afvoerleiding van een van azijnzuur afgeleid product. Productie blokte de leiding meteen in, richtte een waterstraal op de lekkage en schakelde twee blusmonitoren in. Bij metingen door de opgeroepen bedrijfsbrandweer werd vervolgens al niets meer waargenomen.

Om 05.17 uur werd afgeschaald naar intern alarm, waarna om 05.26 uur einde alarm werd gegeven.

 

Het incident is gemeld bij Bevoegd Gezag.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?