Subnavigatie

Klein alarm Chemie Park Delfzijl

15 september 2022

Dinsdagmiddag 13 september werd om 15.37 uur eerst intern alarm (effecten blijven binnen afdeling of fabriek) gegeven op het terrein van het Chemie Park. Tien minuten later werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven beperkt tot het terrein van het Chemie Park).

Oorzaak was een lekkage aan een vrachtwagen geladen met monochloorazijnzuur (mca). De vrachtwagen stond op dat moment op een kruispunt op het terrein. Nadat de geur van mca duidelijk waarneembaar was, werd opgeschaald naar klein alarm. De bedrijfsbrandweer zette een waterstraal in. De lekkage kon handmatig worden verholpen, waarna de vrachtwagen op een hiervoor bestemde plek werd gereinigd

Om 16.04 uur werd einde alarm gegeven.

Het incident is gemeld bij Bevoegd Gezag.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?