Subnavigatie

Klein alarm Delamine

22 november 2022

Zondagmorgen 20 november werd om 05.43 uur aanvankelijk intern gasalarm (effecten blijven binnen afdeling of fabriek) gegeven bij Delamine. Korte tijd later werd opgeschaald naar klein alarm (effecten blijven beperkt tot de site).
Als gevolg van een pakkinglekkage ontsnapte ammoniak. Productie zette meteen twee blusmonitoren bij, waarna benedenwinds niets werd gemeten. Na het handmatig sluiten van een klep was de lekkage verholpen.
Om 06.24 uur werd einde alarm gegeven.
Als gevolg van een technisch probleem met de omroepinstallatie bleef deze nog een tijdlang actief. Dit is inmiddels hersteld.

Het incident is gemeld bij Bevoegd Gezag.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?