Subnavigatie

Middel brand Teijin Aramid

6 december 2022

Zaterdagavond werd om 18.19 uur klein brandalarm (effecten blijven binnen de hekken van de site) gegeven bij Teijin Aramid. In verband met de grootte van de brand werd om 18:28 uur opgeschaald naar middelalarm (effecten zijn buiten de site meet- of merkbaar).

De bedrijfsbrandweer zette met succes blusschuim en -poeder in voor de brandbestrijding en stopte zo de toevoer van zuurstof. Operators van Teijin Aramid blokten ondertussen de toevoerleiding in en schakelden elektra af, waardoor de situatie beheerst werd. Er werd teruggeschaald naar klein alarm en, nadat er geen kans meer was op hervatting van brand, werd even na acht uur einde alarm gegeven.

Gelet op het beperkte risico voor de omgeving werd besloten om de Oosterhorn open te houden.

De gealarmeerde overheidsbrandweer hoefde geen ondersteuning te verlenen.

Het incident is gemeld bij Bevoegd Gezag.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?