Subnavigatie

AkzoNobel breidt productie uit van hoogzuiver zout in Nederland

19 december 2017 Nobian Salt

AkzoNobels Specialty Chemicals business bestudeert plannen om op haar locatie in Delfzijl de productie van hoogzuiver vacuümzout uit te breiden. Het project verhoogt de productie van de fabriek met ongeveer 25%.

De studie moet in de eerste helft van 2018 worden afgerond, met als doel om het project binnen drie jaar te voltooien. De uitbreiding is de meest recente in een reeks die als doel heeft om tegemoet te komen aan de groeiende Europese vraag naar hoogzuiver vacuümzout.

"Naast de sterke vraag voor farmaceutische producten, gaan bedrijven voor de productie van chloor en natronloog efficiëntere technologieën gebruiken. Allemaal vereisen ze zout van uitzonderlijke zuiverheid," aldus Knut Schwalenberg, Managing Director van AkzoNobels Industrial Chemicals business. "Dit project zorgt ervoor dat wij kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag van onze klanten."

Het zout is afkomstig uit afzettingen in Delfzijl die vrij zijn van verontreinigingen en gezuiverd worden met behulp van duurzaam geproduceerde stoom. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor industriële toepassingen.

Werner Fuhrmann, binnen AkzoNobels Executive Committee verantwoordelijk voor Specialty Chemicals: "Dit is een goed voorbeeld van onze toewijding om te investeren en te groeien met onze klanten. Ook onderstreept het onze inzet voor duurzaamheid; we blijven continu kijken naar mogelijkheden om hernieuwbare energie en duurzame stoom in te zetten voor productie."

De afgelopen jaren is de locatie in Delfzijl steeds duurzamer geworden. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van hernieuwbare elektriciteit en stoom die wordt geproduceerd uit afval, terwijl duurzaam geproduceerde waterstof wordt gebruikt om bussen in de regio te laten rijden.

De plannen voor de fabriek in Delfzijl volgen op de recent voltooide productie-uitbreiding van hoogzuiver zout in Mariager, Denemarken. Ook voert AkzoNobel een reeks upgrades door in de fabriek in Hengelo. Daarnaast is onlangs in samenwerking met ICL Iberia een joint venture voor hoogzuiver zout gestart in Suria, Spanje, welke nieuwe markten opent in het Middellandse Zeegebied.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?