Subnavigatie

Workshop werkvergunningen door Contractor Safety Platform

19 december 2022 OCI Methanol Europe Nouryon MCA Delamine Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt Stork Teijin Aramid Avantium Verwater Industrial Services

Groepjes van ongeveer vijf mensen, allen medewerkers van fabrieken en van contractors, verzamelden zich bij diverse plants op het Chemie Park.

Het zijn de deelnemers aan de workshop ‘werkvergunningen’, georganiseerd door het gezamenlijke Contractor Safety Platform van de site. De workshop bestaat uit het bekijken en beoordelen van een fictieve klus in de fabriek. Er wordt met name gelet op de invulling en de bijbehorende regels van de werkvergunning. Bij Teijin Aramid gaat de groep, allen afkomstig van andere bedrijven, na een voorbespreking, met de benodigde Persoonlijke BeschermingsMiddelen de fabriek in. Extra aandacht is er in dit geval voor ATEX-procedures, veiligstellen, TRA (Taak Risico Analyse) en info-labels.

Bevindingen
Naderhand komen alle groepen bijeen en worden de bevindingen besproken. Een greep daaruit:
“Let op welke handschoenen je in welke situatie gebruikt”
“Laat iedereen meetekenen op de Last Minute Risk Assessment (LMRA)”
“De werkvergunning en TRA werden zeer uitgebreid besproken”
“Hoe houdt het bedrijf zelf toezicht op de klus, naast de contractor?”
“De aparte werkvergunningbalie was prettig”
“Iemand van de fabriek die meegaat naar de klus is fijn”
“LMRA op de achterkant ingevuld is handig”

Detailniveau
Gezamenlijk komt men tot de conclusie dat er veel overeenkomsten zijn, maar dat er op detailniveau verschillen zijn. Contractor moeten zich realiseren bij welk bedrijf ze aan het werk gaan en welke regels daar precies gelden. Er wordt de wens uitgesproken om voor alle plants op het Chemie Park een en hetzelfde werkvergunningensysteem te hanteren. Grote vraag is hoe bedrijven in dat opzicht naar elkaar toe kunnen groeien.

 

Contractor Safety Panel
Het Contractor Safety Panel (CSP) is een gezamenlijk initiatief van bedrijven en contractors om te komen tot nul incidenten. Het CSP kent volgende deelnemers:
Altrad, Avantium, BAM, Bilfinger-BIS, BioMCN, Delamine, Equans, Mammoet, MCS-Rimato, Nobian, Nouryon, Reym, Stork, Teijin Aramid, Verwater,Wagenborg-Nedlift.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?