Subnavigatie

Klein alarm BioMCN 24/10

24 oktober 2016

Maandagmorgen 24 oktober werd om 11.06 uur klein alarm (effecten blijven binnen het Chemie Park) gegeven bij BioMCN. 

Als gevolg van een lekkage in een leiding ontsnapte zoutzuur. Productie blokte de leiding in en zette een blusmonitor bij. De bedrijfsbrandweer ondersteunde met de inzet van een extra waterstraal, draaide de afsluiters dicht en spoelde het brongebied en de directe omgeving.

Om 11.30 uur, nadat er geen zoutzuur meer werd gemeten, werd einde alarm gegeven.

Eén persoon kreeg zoutzuur over zijn beschermende werkkleding en is preventief afgespoeld onder de nooddouche. Personeel van de opgeroepen ambulance heeft hem onderzocht, maar heeft verder niets geconstateerd.

BioMCN zorgt voor de verdere afhandeling van het incident.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?