1e Operator

29 februari 2024 Nouryon MCA

Ben je op zoek naar een leuke baan als 1e operator? Kun jij veilig en rustig werken? Heb je daarnaast (bij voorkeur) VAPRO B/ Operator C / AOT procestechniek afgerond en vind je uitdaging in je werk belangrijk? Reageer dan direct op de functie van 1e Operator

Bij Nouryon onderneemt ons wereldwijde team van Changemakers elke dag positieve actie om collectief en individueel hogerop te komen. Wij creëren innovatieve en duurzame oplossingen voor onze klanten om aan de behoeften van de samenleving te voldoen – vandaag en in de toekomst.

Over de functie

Als 1e Operator kom je te werken op het Chemiepark Delfzijl in onze Monochloorazijnzuurfabriek (MCA). In deze fabriek laten we chloorgas met azijnzuur reageren. Hierdoor ontstaat ruwe monochloor-azijnzuur dat in een aantal stappen wordt gezuiverd. Het monochloor-azijnzuur vormt een hulpstof die kan dienen als verdikkingsmiddel in voedingsmiddelen, lichaamsverzorgingsproducten, behanglijm en duurzame, fosfaatvrije was- en vaatwasmiddelen. Je komt te werken binnen een hechte, verantwoordelijke club collega's in de 5-ploegendienst. Met elkaar zorg je voor de veiligheid en continuïteit van de fabrieksprocessen. Je krijgt de kans om te werken bij een moderne, duurzame en veilige productie site en mee te werken aan de optimalisatie van onze processen. Als je bij ons werkt kun je een bijdrage leveren aan de verdere optimalisatie van onze processen.

In jouw toekomstige rol als 1e Operator

 • Bij MCA bedien je het paneel conform de vastgestelde procesparameters, beoordeelt analyseresultaten en zorgt voor het instellen van de installaties voor een eindproduct dat voldoet aan de specificaties.
 • Het is verantwoordelijk en serieus werk, dat je niet alleen vanachter het paneel in de controlekamer doet. Je gaat als operator ook het terrein op om de processen langs te lopen en te controleren. Zo ben je actief met de installatie bezig.
 • Je beoordeelt dreigende of actuele technische storingen en onderneemt passende actie vanuit de stelregel: safety first (and second!).
 • Je ondersteunt de onderhouds- en engineeringafdelingen bij het opzetten en uitvoeren van onderhoud en verbeterprojecten
 • Ben je ervaren dan begeleid je als mentor leerlingen, stagiairs en 2e en 3e operators bij het vlekkeloos en veilig uitvoeren van hun taken.
 • Operators krijgen de mogelijkheid om grotere maintenance klussen te begeleiden namens de productie afdeling. Dit wordt ervaren als een heel leerzame afwisseling van de dagelijkse werkzaamheden.

Wij gaan ervan uit dat jij meeneemt

 • Een vapro B of Operator C dan wel AOT / Procestechniek en bij voorkeur ervaring in een productiebedrijf.
 • Je hebt passie en affiniteit met technische processen.
 • Je bent een echte teamspeler en je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent betrokken en komt met ideeën om processen te optimaliseren en verbeteren
 • Goede kennis van de Nederlandse taal is een vereiste.

Wij geloven dat jij

 • risicobewust en gedisciplineerd bent
 • Op zoek bent naar een informele en fijne werksfeer waarbij jij ook bijdrage levert aan het team gevoel.

Wij bieden jou

Nouryon biedt je werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je komt te werken in een informele, no nonsens organisatie met een veiligheid gedreven cultuur. Ons arbeidsvoorwaarden pakket omvat:

 • Bruto jaarsalaris afhankelijk van werkervaring tot max. € ...
lees hier de hele vacature
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?