Chemie Park Delfzijl Nobian Delesto

Nobian Delesto

Warmtekrachtcentrale Delesto voorziet de grootste chemieketen in Noord-Nederland, het Chemie Park Delfzijl, van stoom en elektriciteit.

De onderneming beschikt over moderne aardgasgestookte warmtekrachtcentrales die een totaalvermogen van 500 ton stoom per uur en 530 Megawatt kunnen leveren. De gecombineerde opwekking van stoom en elektriciteit draagt bij aan een flinke aardgasbesparing en reductie van CO2-uitstoot. Daarmee voorziet Delesto niet alleen het Chemie Park Delfzijl van energie, maar ontvangen meer dan een miljoen huishoudens hun elektriciteit van Delesto. Het bedrijf levert zo een substantiële bijdrage aan een duurzame elektriciteitsvoorziening in Noord-Nederland.

Met het stopzetten van Delesto 2 heeft de onderneming als gevolg van de ongunstige situatie op de Europese energiemarkt haar gasgestookte productie met meer dan de helft beperkt. De installatie (en daarmee de samenhangende capaciteit) is goed geconserveerd en zou in het geval van verbeterende marktomstandigheden kunnen worden herstart.

Contact

Nobian Delesto

Informatie aanvragen Bekijk website
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?