Chemie Park Delfzijl AkzoNobel Salt

AkzoNobel Salt

Zout staat aan het begin van de geïntegreerde keten op het Chemie Park. Het kwalitatief hoogwaardige zout van de vier zoutfabrieken van AkzoNobel Salt in Delfzijl wordt lokaal, nationaal én internationaal ingezet voor diverse industriële doeleinden, met name voor de productie van chloor.

AkzoNobel produceert in Delfzijl ruim 2,6 miljoen ton zout per jaar. Dat is een rij vrachtwagens van Delfzijl tot aan Zurich in Zwitserland! Bij de zoutbedrijven werken ongeveer honderd medewerkers.

De zoutfabrieken in Delfzijl verwerken de continu aangevoerde pekel uit de Oost-Groninger bodem op grote schaal tot zout. Dit zout is voornamelijk bestemd voor industriële doeleinden, zoals het maken van chloor en loog. Het zout wordt wereldwijd verkocht en veelal gebruikt als grondstof voor chloorproductie. Een klein deel wordt gebruikt als wegenzout.

AkzoNobel wint sinds het midden van de vorige eeuw steenzout in de omgeving van Winschoten (Heiligerlee) en Veendam. Hier bevinden zich kilometerdikke zoutpakketten. Sinds het begin van de productie hebben we meer dan negentig miljoen ton zout gewonnen.

Innovaties
Een nieuwe ontwikkeling is het hergebruik van de ondergrondse zoutholtes (cavernes), bijvoorbeeld voor de opslag van aardgas.

Mijnbouw
AkzoNobel wint sinds het midden van de vorige eeuw steenzout in de omgeving van Winschoten (Heiligerlee) en Veendam. Hier bevinden zich kilometerdikke zoutpakketten. Sinds het begin van de productie hebben we meer dan negentig miljoen ton zout gewonnen. Kijk eens op http://www.mijnbouwgroningen.nl/bedrijven-2/akzo-nobel/

Onderwijs
De boeiende wereld van het zout. Een prachtig onderwerp voor een les op school. Meer weten? Kijk eens op www.zoutkristallen.nl.

--

Vacatures

Contact

AkzoNobel Salt
Oosterhorn 4
9936 HD Delfzijl

(+31) 596 64 70 24 Stuur e-mail Informatie aanvragen Bekijk website
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?